Výroba krmiv - Freshtrusion

Opravdu dlouho jsme hledali společnost, která by dokázala uspokojit všechny naše požadavky při zhmotnění našeho snu o vlastní značce krmiv pro domácí mazlíčky. Po několika neuspokojivých pokusech nás naše cesty zavály až do dalekého krásného městečka Chorley, které se nachází na severu Velké Británie a je tedy od našeho domova vzdálené skoro 1600 km. Touto návštěvou a následnou exkurzí jsme byli opravdu nadšení a mohli jsme tedy s čistým svědomím spojit jméno naší značky se společností GA Pet Food Partners.

Pýchou této společnosti je jejich vlastní výrobní proces Freshtrusion. Tento proces využívá technologii, která nám umožňuje poskytovat domácím mazlíčkům lahodnou a vysoce výživnou stravu z čerstvě připravených masových a rybích přísad. Hlavní myšlenkou tohoto procesu je, že výroba kvalitních krmiv nezačíná v samotné výrobně, ale začíná už na sledovaných farmách a rybochovných zařízeních, kde jsou získávány prvotřídní vstupní suroviny té nejvyšší kvality. Maso je tedy získáváno přímo u zdroje a do nedalekého výrobního závodu je přepravováno vlastními chladírenskými vozy. V komplexu výroby se nachází také špičkově vybavená laboratoř, kde ještě maso prochází důkladným testováním a až poté je použito jako součást jedinečných receptur. Testováním zde prochází kromě masa i všech více než 800 různých přísad, které jsou testovány např. na mykotoxiny či těžké kovy. Je tedy zaručeno, že krmiva obsahují opravdu prvotřídní suroviny.

V masové kuchyni je pak maso šetrně zpracováno při teplotě pod 70ºC s krátkým pasterizačním krokem na konci vaření při teplotě 82ºC, tak aby byly ochráněny bílkoviny a zároveň byla zajištěna maximální stravitelnost a nutriční hodnota krmiva. Dochází zde také k získávání vysoce kvalitních živočisných olejů, které jsou následně také v receptuře využity. Čerstvé maso je oproti sušeným masovým moučkám mnohem lahodnější a domácí mazlíčci rozdíl okamžitě poznají. Živočišný materiál/maso používané k výrobě sušené masové moučky se nesbírá u zdroje jako čerstvé, ani se nepřepravuje pomocí chladírenských vozů. Místo toho se shromažďuje z různých míst a posílá se při okolní teplotě do kafilerie. Zpracovává se při velmi vysokých teplotách (150ºC), aby se extrahovala vlhkost, oddělil tuk a zničily se bakterie. Tento proces může také denaturovat protein a vést k tomu, že je méně stravitelný, a proto má pro mazlíčka nižší nutriční hodnotu.

V komplexu závodu GA Pet Food Partners se nachází také obrovské centrum pro výzkum a vývoj. Receptury jsou tak neustále vylepšovány a posouvány vpřed, aby i nadále patřily mezi nejlepší na světě.

Jsme tedy hrdí a zároveň nadšení, že Vám můžeme s čistým svědomím nabídnout naše špičkové krmivo. Věříme, že budete nejen vy, ale zejména pak Vaši mazlíčci s našimi krmivy maximálně spokojení.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz