Řada SUPERFRESH pro psy

Řada hypoalergenních granulí holistické kvality s vysokým obsahem vysoce kvalitního čerstvého masa a pečlivě vybranou směsí superpotravin je výsledkem snahy o návrat k přirozené stravě. Použití čerstvého masa dělá krmivo výjimečně chutné a zároveň snadno stravitelné. Snadná stravitelnost a vysoké využití živin z krmiva je podpořeno také přítomností prebiotik MOS a FOS. Čerstvé maso v receptuře je upraveno šetrným způsobem a ponechává si tak vysoký obsah živin, minerálů a vitamínů. Čerstvé ingredience jsou také zdrojem přírodního kolagenu, který je důležitý pro zdravé a správně fungující klouby. Receptury SUPERFRESH obsahují kromě masa také různé druhy zeleniny, ovoce, bylinek a představují tak pro vašeho psa plnohodnotnou vyváženou stravu. Krmivo je navíc zdrojem omega 3 mastných kyselin nezbytných pro zdravou kůži a krásnou srst vašeho mazlíčka.

Řada SUPERFRESH je kompletně bez obilovin a neobsahuje žádná chemická barviva, konzervanty ani umělá dochucovadla. Krmivo je konzervováno extraktem z rozmarýnu.

Uvědomujeme si, že každý pes má v jednotlivých životních fázích na krmivo specifické požadavky. Proto v nabídce naleznete receptury upravené speciálně pro potřeby štěňat a mladých psů, dospělých psů, starších psů a psů, kteří mají problémy s nadváhou.

Kopr a fenykl podporuje tvorbu žaludečních šťáv, zlepšuje trávení a působí proti nadýmání. Má také čistící a protizánětlivé účinky a posiluje imunitu. Je zdrojem vitamínu A, C a B, železa, draslíku, zinku, vápníku, hořčíku, bioflavonoidů a kyseliny listové.

Špenát obsahuje množství vitaminu A, který je nezbytný pro zdraví očí. Mimoto je výborným antioxidantem díky přítomnosti karetenoidů. Dále je špenát bohatý na vitamin C, E, K, vitamíny skupiny B - niacin, biotin, kyselina listová a také na draslík, vápník, hořčík, jód, železo a fosfor.

Chřest je bohatý na vápník, železo, hořčík, zinek, draslík, síru, fosfor, vitamín C, A, E a vitamíny skupiny B. Chřest je důležitý pro prevenci vzniku ledvinových kamenů, detoxikuje organismus, urychluje látkovou výměnu, posiluje srdce a imunitní systém a má také pozitivní vliv na zdraví kůže.

Rajčata jsou zdrojem vitamínu C, B, E, draslíku a provitamínů A jako karoten, lykopen, lutein. Mají tedy pozitivní vliv na zdravé fungování ledvin, posilují imunitní systém a snižují množství toxinů v těle. Zejména při masité stravě mají opravdu výborné čistící účinky.

Petržel je bohatým zdrojem velkého množství zdraví prospěšných látek, jmenovitě vitamíny A, C, B1, B2, B3, B6, E, kyselinu listovou, z minerálních látek pak třeba vápník, hořčík, draslík či fosfor. Její konzumace má pozitivní vliv na tlak, čistí trávicí trakt, zlepšuje trávení či zrak.

Papája nejen lahodně chutná, ale má v sobě také řadu skvělých látek. Obsahuje například papain. Enzym, který pracuje na rozbití řetězců bílkovin v mase. Dále určitě za zmínku stojí vitamíny C, E, B, beta-karoten, minerály a vláknina.

Kopřivy jsou bohaté na vitamíny B6, C1, B2 a minerály. Mají pozitivní vliv na klouby, alergie, ekzémy či močový systém.

Cuketa obecně patří mezi vůbec nejzdravější druhy zeleniny. Díky pořádné náloži provitaminu A má velmi pozitivní vliv na celkové zdraví a dodává Vašemu chlupáčovi pořádnou dávku energie.

Dýně obsahuje antioxidanty, jako je alfa-karoten, beta-karoten a beta-kryptoxanthin, které pomáhají neutralizovat volné radikály a zabraňují poškození buněk. Je také dobrým zdrojem draslíku, vitaminu C, vlákniny a antioxidantů, které jsou spojeny s přínosy pro zdraví srdce.

Mrkev skvěle chutná a obsahuje také mnoho vitaminů, minerálů a vlákniny. Obzvláště cené jsou karotenoidy a beta-karoteny. Skvělým benefitem je také obsah pektinu, což je ve vodě rozustná vláknina, která podporuje trávení.

Fazolky se starají o přísun dalších bílkovin a zejména pak další vlákniny. Z vitamínů určitě stojí za zmínku množství vitamínů skupiny B a vitamínu K.

Květák je dalším zdrojem vlákniny. Vláknina je v krmivech opravud důležitá, neboť vyživuje bakterie ve střevech, které pomáhají snižovat záněty a podporují zdraví trávení. Je také bohatý na ceněný antioxidant sulforafan a cholin, který je důležitý pro správné fungování nervového systému.

O skvělých benefitech rajčat a cukety jsme si už psali výše.

Pastinák je velice podobný, co se zdraví prospěšných látek týče, petrželi. Však jsou si tyto druhy zeleniny také velmi podobné i vzhledově. O přínosech petržele jsme se již zmiňovali u krůtí receptury. Ale opakování je matka moudrosti a tak pojďme na to. Pastinák tedy obsahuje množství vitamínů jako A, C, B1, B2, B3, B6, E a dále pak kyselinu listovou no a z minerálních látek ještě zmiňme vápník, hořčík, draslík či fosfor.

Červená řepa je hotová studnice vitamínů a minerálů. Obsahuje alespoň v minimálním množství všechny potřebné vitamíny i minerály. Obsahuje také nitrát, který má pozitivní vliv na fyzickou výkonnost Vašeho chlupáče. Má také skvělé protizánětlivé účinky a pomáhá správnému fungování trávicího ústrojí.

Pomeranč a kachna, to je kombinace, která k sobě prostě ladí. Pomeranč je nejen lahodný, ale poskytuje i mnoho zdravotních benefitů. Asi nemá cenu zdůrazňovat, že se jedná o skvělý zdroj vitamínu C, to asi ví skoro každý. Ale věděli jste, že je pomeranč bohatý na draslík? No, a ten je opravdu skvělý pro srdeční funkce a svalovou soustavu.

Chřest je někdy označován jako elixír mládí. Má blahodárný vliv na zdraví kůže a kvalitu srsti. Je také skvělým zdrojem vlákniny a dalších vitamínů a minerálů.

A zase ta dýně. Je prostě skvělá a tak se také objevuje ve vícero našich recepturách. Už víme, že je nabušená antioxidanty, jako je alfa-karoten, beta-karoten a beta-kryptoxanthin a že je plná draslíku, vitaminu C či vlákniny. 

Máta je plná antioxidantů a její listy obsahují také ceněný esenciální olej mentol. Ten má pozitivní vliv na zažívání či náladu, zkrátka celkově na zklidnění organismu.

Granátové jablko je krásně sladké, výborně chutná a ještě je nabité skvělými a prospěnými látkami. Je to skvělý antioxidant a má protizánětlivé účinky.

Moruše je bohatá na vitamín C a železo. Dále pak na minerály jako draslík, mangan a hořčík a nesmíme zapomínat ani na B-komplex a vitamín K. Obsahuje dále množství vitaminu B-6, niacin, riboflavin a kyselinu listovou.

Možná tomu nebudete chtít věřit, ale brokolice je jedním z největších zdrojů vitamínu C. Kromě vitamínu C je brokolice ještě bohatá hlavně na beta-karoten, kyselinu listovou, hořčík, draslík, vápník, vlákninu a antioxidant sulforafan

Fenykl je zdravá zelenina, která má pozitivní vliv na trávicí či endokrinní systém. Je skvělým zdrojem vlákniny a mnoha vitamínů či minerálů.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz