Řada SUPERFRESH pro kočky

Řada SuperFresh pro kočky se vyznačuje vysokým obsahem čerstvého masa, které představuje perfektní zdroj živočišných bílkovin. Receptura pak dále obsahuje maso sušené a mnoho funkčních přísad, které pomáhají pečovat o zdraví kočky. Receptury řady SuperFresh jsou přizpůsobeny různým životním fázím, se kterými jsou spojeny odlišné požadavky na složení krmiva. Receptury také respektují různý životní styl jednotlivých koček a proto v naší nabídce najdete receptury pro koťata, dospělé i staré kočky a stejně tak i receptury pro kočky aktivní, venkovní, domácí, sterilizované či kastrované. Uvědomujeme si, že každá ze zmíněných kategorií má specifické požadavky na složení krmiva.

A proč je tak důležité přizpůsobit recepturu těmto kategoriím?

Koťata rostou a vyvíjí se velmi rychle. Během prvních 6 měsíců dostáhnou přibližně 75% své tělesné hmotnosti v dospělosti. Správná strava v tomto období je tedy naprosto stěžejní pro zdravý vývoj. Receptura pro koťata má zvýšenou energetickou hodnotu a zvýšený obsah bílkovin. Obsahuje také vyšší množství esenciálních aminokyselin a vitaminu E.

U sterilizovaných či kastrovaných koček dochází ke zvýšené chuti k jídlu a zároveň ke snížení pohybové aktivity. To může vést ke zvýšení hmotnosti a obezitě. Proto je důležité recepturu těmto změnám přizpůsobit.

Vyšší hmotnost je spojena s mnoha nežádoucímí účinky na zdraví kočky. Receptury proto obsahují méně tuku, ale přesto jsou stále velmi chutné. Obsahují také speciální balíček látek poskytujících péči o klouby, které jsou při zvýšené hmotnosti více namáhány.

Domácí kočky obecně nemají tolik pohybu jako kočky, které se běžně pohybují venku. Proto se receptury pro tuto kategorii vyznačují nižší energetickou hodnotou a naopak pro kočky volně se venku pohybující pak energetickou hodnotou vyšší. Pohyb venku však představuje pro kočky určitá rizika, zejména co se týče požadavkům na imunitní systém. S přihlédnutím k tomuto faktu jsou receptury obohaceny o látky podporující imunitu jako je např. vitamin E.

Jak kočky stárnou, mění se také jejich nutriční požadavky (cca 7+ let). Mohou trávit více času doma, nebo být obecně méně aktivní. Také se jim může snižovat metabolismus. Proto receptury pro seniory obsahují snížený obsah kalorií, vysoké množství bílkovin a přidaný L-carnitin, který starším kočkám napomáhá k udržení správné hmotnosti a zároveň brání ztrátě svalové hmoty. Receptura také obsahuje balíček péče o klouby.

Zároveň je také známo, že kočky dokáží být, co se jídla týče, velmi vybíravé. Proto nezapomínáme ani na chuť. Všechny receptury jsou kompletně bez obilovin a bez umělých konzervačních látek. Krmivo je konzervováno extraktem z rozmarýnu. Všechny receptury obsahují také extrakt z juky, který napomáhá ke snižování zápachu stolice. Krmivo můžete doplnit o některý z našich funkčních pamlsků. Tyto pamlsky jsou vhodné jako doplňkové krmivo jak pro psy tak i pro kočky.

Krůta a kuře - kotě

složení

Jak už název napovídá, tak tato receptura je určena pro koťata. Receptura musí poskytnout dostatečnou energetickou hodnotu potřebnou pro jejich rychlý růst a zároveň musí obsahovat látky nezbytné pro správný vývoj nervové soustavy, pohybového aparátu, kognitivních funkcí, zraku apod. 

Krmivo tvoří ze 70% krůtí a kuřecí maso, které je bohaté na esenciální aminokyseliny, vitamíny a minerály. Krůtí maso má nízký obsah tuku a je kvalitním zdrojem ryboflavinu, draslíku a selenu. Kuřecí maso je ještě kromě jiného zdrojem důležitého vitamínu B a železa.

Receptura obsahuje množství Omega - 3 mastných kyselin EPA a DHA, které jsou zásadní pro správný vývoj mozku a očí. Rozvoj imunitní obrany je podpořen přidaným vitamínem E a Taurin, což je další esenciální mastná aminokyselina, jehož přirozená tvorba je u koček velmi omezená a proto je důležité poskytovat ho koťatům v krmivu. Taurin má pozitivní vliv na nejen na imunitu, ale také na srdce, zrak či sluch. Správné zažívání je pak podpořeno přidanými prebiotiky.

Receptura - Sterilizovaná kočka

Tato receptura je vytvořena ve dvou příchutích - a to Kuře s tuňákem a lososem a Losos a treska. Tato receptura je vhodná pro kočky ...

Bez názvu

Menší úroveň pohybu těchto kategorií je kompenzována sníženou energetickou hodnotou, nižším obsahem tuku a přidanými funkčními látkami.

Receptura obsahuje snížené množství tuků a je do ní přidaný l-carnitin, který napomáhá k udržení zdravé váhy a brání úbytku svalové hmoty. Pro podporu zdraví močových cest je receptura formulována tak, aby bylo dosaženo optimálního pH moči a netvořily se močové a ledvinové kameny. Zvýšený obsah celulózy a řepné dužiny pomáhá ke snažšímu vylučování bezoárů (polknutých chomáčů srsti). Pro podporu zažívání jsou do krmiva přidávány také prebiotika.

Kuře s tuňákem a lososem

kuřeslození

Krmivo tvoří ze 70% maso z kuřete, lososa a tuňáka. Tato kombinace je opět bohatá na esenciální aminokyseliny, vitamíny a minerály. Tuňák a losos jsou bohatým zdrojem vitamínu B a Omega - 3 mastných kyselin, které mají protizánětlivé účinky a pozitivní vliv na zdraví kůže a srsti.

Losos a treska

složenílosos

Krmivo tvoří ze 70% maso z lososa, tresky, sledě a síha a jsou bohatým zdrojem vítamínů a minerálů a zejména pak vitamínu B a Omega - 3 mastných kyselin, které mají protizánětlivé účinky a pozitivní vliv na zdraví kůže a srsti. Treska, sleď a síh jsou také výborným zdrojem vitamínu B6, B12 a B3 (niacin).

Receptura - Dospělá kočka

Tato receptura je vhodná pro kočky ...

kočkydospela

Krůta a kuře

kuřeslození

Krmivo tvoří ze 70% krůtí a kuřecí maso, které je bohaté na esenciální aminokyseliny, vitamíny a minerály. Krůtí maso má nízký obsah tuku a je kvalitním zdrojem ryboflavinu, draslíku a selenu. Kuřecí maso je ještě kromě jiného zdrojem důležitého vitamínu B a železa.

S přihlednutím ke zvýšené potřebě správně fungujícího imunitního systému pro venku se pohybující kočky je do cepeptury přidána aminokyselina Taurin. S ohledem na zdraví močových cest je receptura formulována tak, aby bylo dosaženo optimálního pH moči a netvořily se močové a ledvinové kameny. Zvýšený obsah celulózy a řepné dužiny pomáhá ke snažšímu vylučování bezoárů (polknutých chomáčů srsti). Pro podporu zažívání jsou do krmiva přidávány také prebiotika.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz